HTML

Olasz tészta, olasz receptek

olasz tészta - olasz bor - olasz sonka - olasz sajt - olasz receptek

Archívum

Friss topikok

Linkblog

Spenótos ricottás ravioli recept

2009.12.29. 12:59 casa-italia

Hozzávalók:

Tészta:

  • 400 gramm durumliszt
  • 5 tojás
  • só (ízlés szerint, alapból 1 kávéskanál)
  • víz
  • pár csepp olivaolaj


Töltelék:

  • 200-220 gramm spenót
  • 150-200 gramm ricotta
  • só, bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma


Sajtmártás:

  • egy marék parmezán
  • fél doboz sűrű tejszín
  • tej, só, bors, vaj



Elkészítés:
Kezdjük a tésztával: kb. 20 perc alatt a lisztet, a tojásokat összegyúrjuk a sóval, vízzel olivaolajjal. A megfelelő tészta állagát tekintve sima és ruganyos: nem ragad a kezedre, nem hullik darabokra. A fenti hozzávalók mennyisége kb. ezt az állagot fogja eredményezni. Ha netán egy picit száraz, kis vízzel lehet javítani, vagy, ha ragad, adj hozzá még egy kis lisztet. Ha kész, tedd félre 20-30 percre "pihenni" és kedzj hozzá a töltelékhez.

Töltelék:
Vágd apróra az összes fokhagymát, ha ez megvan egy kis vajon melegítsd, majd add hozzá az ugyancsak apróra vágott spenótot. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Amikor a spenót már kellőképpen összeesett (feleannyinak fog tűnni, mint előtte!), vedd le a tűzről és tedd félre egy kicsit hűlni.
Amikor már csak langyos, keverd hozzá a ricotta -t! Javaslom a botmixer használatát, hogy szép egyenletes állagú spenótós-ricottás tölteléked legyen.

Ha van tésztagéped, könnyű helyzetben vagy: ereszd át párszor rajta a tésztát, míg elég vékony nem lesz.

Ha kézzel készíted, akkor viszont szükséged lesz egy - a legtöbb hiperben kapható - ravioli készítő formára. A tésztát vékonyra nyújtod, ráhelyezed a ravioli formára, kissé belenyomkodod. Egy-egy kávéskanállal teszel a benyomkodott tésztára a töltelékből. Ezután a tésztéát a forma mentén kiszaggatod, kiveszed, összehajtod (batyut csinálsz belőle), majd félreteszed. Mindezt addig folytatod, míg van még  a tésztából. Előbb-utóbb el fog fogyni, hidd el :-)

Sajtmártás: olvaszd meg a vajat, öntsd rá a tejszínt. Amikor elég meleg, keverd hozzá a parmezát, sózd borsozd ízlésed szerint. Ha túl sűrűnek értékeled, némi tejjel hígítható.
Folyamatos kevergetés mellett forrald össze.

Ezek után a kész (töltött) ravioli batyukat az időközben felforrt sós vízbe dobva, 7-8 perc alatt megfőzöd. Aki főzött már tésztát, tudja: amikor a tészta feljön a víz tetejére, akkor van kész, kiszedheted.

Szólj hozzá!

Címkék: recept spenótos ricottas ravioli olasz tészta recept töltött tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr201630244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása